Pharmex
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

XYLIMELTS

Hva forårsaker munntørrhet?

Munntørrhet, xerostomi, skyldes enten for liten spyttproduksjon eller at sammensetningen av spyttet ikke er som den skal.

Når vi blir eldre, skrumper spyttkjertlene og produserer mindre spytt. Enkelte sykdommer kan også forårsake nedsatt spyttproduksjon. Å bli tørr i munnen er en normal reaksjon når vi blir skremt. Munntørrhet er også en ettervirkning av strålebehandling i ansiktsområdet. Infeksjoner og diabetes kan også gi munntørrhet.

Ellers opplever mange å bli tørre i munnen om natta mens vi sover, fordi vi ligger med åpen munn og slimhinnen "tørker opp".

Den vanligste årsaken til munntørrhet er likevel bivirkninger av medikamenter. Man regner med at cirka 500 medikamenter kan ha munntørrhet som bivirkning. Blant de vanligste preparatene som gir munntørrhet, er blodtrykkssenkende midler, vanndrivende, midler mot allergi, astmamedisiner, midler mot psykiske lidelser, midler mot parkinsonisme.

Når du bruker XyliMelts klebetablett øker fuktigheten i munnen og den høye konsentrasjonen av xylitol forhindrer utvikling av hull i tennene, og motvirker dårlig ånde. Virkestoffet i XyliMelts, naturlig xylitol, frigjøres over en periode på 1-4 timer på dagtid og opptil 8 timer ved bruk om natten.

Brukerne bekrefter at XyliMelts øker opplevd fuktighet i munnen når klebetabletten er brukt gjennom natten. Vi anbefaler bruk av to klebetabletter om natten, og etter behov om dagen.

Bruksanvisning: XyliMelts® ved munntørrhet

  • Plasser festetabletten mellom tannkjøtt og kinn, med den fargede delen inn ot tannkjøttet. Er du svært tørr i munnen, skyll med vann før du fester klebetabletten.
  • Bruk tungen, og plasser tabletten på et sted som føles komfortabelt.
  • La tabletten feste seg ved ikke å flytte den på 30 sekunder- da sitter den fast- også når du sover

Dosering om natten:

Bruk to festetabletter, fest en tablett på hver side inne i munnen. Slik bedres munntørrhet som oppstår i løpet av natten.

På dagtid:

Bruk etter behov.

Hvis du opplever problemer med å feste klebetabletten kan du prøve å skylle munnen med litt vann før du fester tabletten.

Viktig: Bør ikke brukes av barn under 5 år (kveningsfare).

Klebetabletten bør ikke festes andre steder enn anvist over. Xylitol skal ikke gis til hunder, eller andre kjæledyr.

Ingredienser: Xylitol 550mg, vegetabilsk gummi, cellulose gummi, calsium carbonat, naturlig mint olje (Mild mint)

Inneholder ingen animalske produkter. Ikke sukker, farge, kunstig smak, konserveringsmidler, stivelse, nøtter, gluten, soya, egg, fisk, skalldyr, melk, eller gjær.

For diabetikere: Xylitol gir blodsukkerøkning tilsvarende halvparten av karbohydrater med tilsvarende vekt.

Les mer på www.xylimelts.no

 

 

Trykk ENTER for å søke